Cap de Súnion (Àtica)

Cap de Súnion (Àtica)
Súnion! T'evocaré de lluny amb un crit d'alegria, / tu i el teu sol lleial, rei de la mar i del vent

dilluns, 24 d’octubre de 2011

Pau Casals a l'ONU


40 anys de la proclama catalanista de Pau Casals a les Nacions Unides: "I am a Catalan" 

El 24 d'octubre del 1971, amb gairebé 95 anys, Pau Casals rebia a Nova York la Medalla de la Pau de les Nacions Unides i pronunciava, en un discurs improvisat, les famoses paraules “I am a Catalan". 


Casals va parlar de la seva mare, de la seva enyorada Catalunya i de la pau i, emocionat, va tornar a agafar el violoncel després de molt de temps per interpretar El cant dels ocells


Per celebrar el quaranta aniversari de l'efemèride, el Parlament de Catalunya celebrarà avui, dilluns 24 d’octubre de 2011,  un acte que començarà amb la projecció de l'històric discurs del violoncel·lista i seguirà amb la interpretació d'El cant dels ocells a càrrec de l’Orfeó Lleidatà. Durant l'acte, presidit per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, la cambra rebrà el premi Constructors de Pau, que per primera vegada atorga l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP). 


I aviat serà el cinquantè aniversari del seu concert a la Casa Blanca amb Mieczysław Horszowski al piano, i que va acabar amb el Cant dels ocells (13-11-1961):1 comentari:

  1. Sort tenim de que podem desar memòria en espais com aquests i projectar-les sense haver d'esperar que ho facin les institucions.

    Per cert, ja que ets de lletres, tal vegada puguis esbrinar el que s'amaga dins de la "dimensió desconeguda" que ha aparegut en el nostre blog... a veure que et sembla i, si et va bé, deixes la teva opinió.

    Gràcies.

    ResponElimina

El vostre comentari és pendent de moderació. Cal signar-lo amb nom i cognoms. Gràcies.