Cap de Súnion (Àtica)

Cap de Súnion (Àtica)
Súnion! T'evocaré de lluny amb un crit d'alegria, / tu i el teu sol lleial, rei de la mar i del vent

dilluns, 1 d’agost de 2016

Cayrol - Parlem catalàJoan Cayrol (1921-1981)
Parlem català

Nosaltres aqui parlem català.
Parlem català, és la nostra llengua.
Parlem català, és la nostra vida,
és el nostre ésser, és el nostre pa.


Parlem català per te dir ‘t'estimi’.
Parlem català per collir la flor,
per esgrunar els anys
d'aquest temps que passa.


Parlem català per riure i cantar.
Per dir la tristor, tenim català.
Per calmar les penes, tenim català.
Tenim català per cantar l'amor,
i per fer les festes, saltar i ballar


Alguns no voldrien aquest català.
Arreu, si podien, el farien callar.
Però per més que facin
ajuntarem les mans
i tots cantarem el ‘Sempre endavant!’


A sota el cel blau del nostre país
cantarem la pau, l'amor i l'encís.
L'amor de la terra,
l'amor dels germans.
I per més que facin, serem catalans!


(Música de Jordi Barre)

[A l'agost toquen repoosicions, Aquesta és la d'un post d'abril de 2012]

A Perpinyà 7153 catalans van aconseguir un rècord mundial amb el lipdub més multitudinari per la llengua catalana. Val la pena mirar-lo i difondre'l. 

Es va enregistrar el dissabte 31 de març 2012 i es va penjar l'endemà a YouTube. La cançó és "Parlem català", amb lletra de Joan Cayrol i música de Jordi Barre.

Feu clic aquí:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KrNZdqpsNVU

PD: si no teniu ulleres 3D cliqueu on diu "3D" i després a "desactiva 3D"Vet ací la notícia a l'edició digital d'El Punt Avui, de 2-4-2012:

La matinada de diumenge a dilluns el vídeo del lipdub pel català de Perpinyà ha estat penjat al Youtube i s'ha començat a escampar per internet. Ara es pretén batre el rècord del nombre de visites per visionar aquesta filmació. El vídeo és en 3D i cal ulleres especials, que es van distribuir dissabte durant l'enregistrament. Si no es tenen les ulleres, es pot desactivar la funció 3D i veure'l de manera normal.

La gravació d'aquest lipdub ha estat la mobilització més gran que s'ha vist mai a la Catalunya del Nord en defensa de la llengua del país, ja que va reunir exactament 7153 participants enregistrats, al que cal afegir una gentada d'espectadors. La cançó és "Parlem català", escrita per Joan Cayrol i Jordi Barre, amb arranjaments del DJ Raph Dumas.

Arreu de l'Estat francès: el mateix dia que a Perpinyà, als altres pobles amb llengua pròpia de l'Estat francès hi havia mobilitzacions. En la manifestació de Tolosa de Llenguadoc per l'occità hi van participar entre 25.000 i 35.000 persones, segons el setmanari occità 'La Setmana'. En el conjunt de l'Estat el nombre de manifestants va ser de desenes de milers segons la ràdio pública francesa. Els candidats a l'elecció presidencial han fet saber la seva posició. Entre els principals candidats, el conservador Nicolas Sarkozy, la candidata d'extrema dreta Marine Le Pen i Jean-Luc Mélenchon (extrema esquerra sobiranista) s'han declarat contra qualsevol dret suplementari per les llengües i contra la ratificació de la Carta Europea de les llengües Regionals i Minoritàries. El socialista François Hollande, el centrista François Bayrou i l'ecologista Eva Joly s'hi mostren favorables.

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/525018-el-lipdub-pel-catala-de-perpinya-ja-es-troba-a-internet.html

1 comentari:

  1. Mai m'hauria cregut que encara hi hagi tant de catalanisme a la Catalunya del Nord! És xulíssim el vídeo!

    ResponElimina

El vostre comentari és pendent de moderació. Cal signar-lo amb nom i cognoms. Gràcies.